Holštýnský řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holštýnský řízek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12910 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
60 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Sardelové řezy |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí kýta |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 380,0mg |
Draslík | 699,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 306,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapary sterilované, Sardelové řezy, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holštýnský řízek postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a osolíme. Opečeme je na rozpáleném másle po každé straně asi 3 minuty. |
2 | Na jiné pánvi usmažíme na másle sázená vejce - volská oka. Maso i vejce necháme na teplém místě. |
3 | Šťávu z masa podlijeme trochou vývaru a povaříme. Na řízky položíme volská oka, proužky sardelových řezů a do jejich středu vložíme po jednom kaparu. Řízky obložíme plátky citronu a snítkou petrželky. |
4 | Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku. |