Rybí polévka třeboňská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka třeboňská
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 131 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
33 g | Celer bulvový |
33 g | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
267 g | Kapr obecný |
1,3 g | Kari koření |
67 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
33 g | Mrkev kořen |
33 g | Petržel kořen |
7 g | Petržel - nať |
13 g | Polévkové koření |
67 g | Protlak rajčatový |
130 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sůl |
13 g | Tuk |
133 g | Vnitřnosti z kaprů |
700 ml | Voda pitná |
67 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 32,1mg |
Draslík | 192,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Kapr obecný, Kari koření, Petržel kořen, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Polévkové koření, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vnitřnosti z kaprů nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka třeboňská postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a opláchnuté kapří hlavy a vnitřnosti každé zvlášť uvaříme v osolené vodě. Maso z hlav obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme na malé kousky. |
2 | Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky a uvaříme ve vývaru. |
3 | Z másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Zalijeme ji vlažným vývarem z hlav a vnitřností, rozšleháme metlou a přidáme vývar se zeleninou, rajčatový protlak, koření kari, maso a vnitřnosti a povaříme. |
4 | Před koncem varu přilijeme smetanu, přidáme polévkové koření a vše povaříme. |
5 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať spolu se žemlí nakrájenou na nudličky a osmahnutou na tuku vkládáme do polévky při podávání. |