Recept

Vepřový perkelt se zelím

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13113

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprikové lusky čerstvé
2 ks Rajčata
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová plec
0,3 l Voda pitná
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 634kJ
4% Sacharidy 16 g
35% Tuky 26 g
15% Sodík 308 mg
42% Bílkoviny 24 g

Vepřový perkelt se zelím postup přípravy receptu:

1

Omytou plec naklepeme a nakrájíme na kostky.

2

Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Odstavíme z ohně, vmícháme papriku, podlijeme trochou vody a dusíme zvolna pod poklicí.

3

Když je maso zpola udušené, přidáme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata (nebo protlak), očištěné, na nudličky nakrájené papriky a nadrobno nakrájené zelí. Vše dodusíme doměkka. Osolíme.

4

Podáváme s vařenými bramborami nebo těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept