Vepřové kotlety na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety na zelenině
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13139 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Kapusta růžičková |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
50 g | Paprika červená |
50 g | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 191,8mg |
Draslík | 571,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej stolní, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety nařízneme u kostí i po okrajích, naklepeme, osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Maso namočíme do rozšlehaného vejce a vložíme na teflonovou pánev s rozehřátým olejem. Zvolna opékáme po jedné straně, obrátíme a pečeme asi minutu. |
2 | Poté přidáme k masu na nudličky nakrájenou červenou i zelenou papriku, půlkolečka cibule a předvařenou růžičkovou kapustu. Vše ještě 3 minuty podusíme. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.