Recept

Krůtí prsa v citronové marinádě

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13179

Ingredience

1 ks Citrony
1 ks Estragon
500 g Krůtí prsa
0,3 l Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 053kJ
1% Sacharidy 4 g
19% Tuky 14 g
13% Sodík 269 mg
50% Bílkoviny 28 g

Krůtí prsa v citronové marinádě postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na tenké plátky.

2

Z dobře omytého citronu oloupeme kůru a vylisujeme šťávu. V misce ji smícháme s olejem, vložíme plátky masa a nejméně 30 minut marinujeme.

3

Oloupanou kůru z citronu pokrájíme na úzké nudličky, povaříme chvíli v osolené vodě a scedíme. Čerstvý estragon omyjeme a otrháme lístky.

4

Maso vyjmeme z marinády a po částech je opečeme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.

5

Do oleje od opékání přidáme 1 lžíci marinády, podlijeme trochou vody, přidáme estragon, citronovou kůru a krátce povaříme. Šťávou poléváme opečené plátky prsou.

6

Podáváme s vařenými bramborami a dušenou brokolicí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept