Uzenářská vepřová plec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzenářská vepřová plec
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13387 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
100 g | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Slanina vepřová |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 114,1mg |
Draslík | 408,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzenářská vepřová plec postup přípravy receptu:
1 | Omytou plec lehce naklepeme, protkneme polovinou párku, osolíme a necháme chvíli odležet. |
2 | Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme na oleji, vyjmeme ji, na tuku zpěníme jemně pokrájenou cibuli. Shrneme ji stranou, vložíme maso, krátce opečeme po všech stranách, opepříme a posypeme paprikou. Podlijeme trochou vody a dusíme. Během dušení maso obracíme a podléváme vodou. |
3 | Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme kečup, smetanu rozkvedlanou s moukou a za stálého míchání povaříme. Přidáme rozškvařenou slaninu, naporcované maso, zbylý párek, rozkrájený na kolečka, vše krátce prohřejeme. |
4 | Podáváme s rýží nebo s houskovými knedlíky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.