Kapr zapečený se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr zapečený se sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13451 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 140,2mg |
---|---|
Cholesterol | 156,8mg |
Draslík | 668,1mg |
Vláknina | 13,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapr obecný, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr zapečený se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 20 minut odležet. Potom maso osolíme, vložíme do pekáčku vymazaného olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 - 15 minut. |
2 | Měkké porce poklademe směsí nastrouhaného sýra a 4 lžic smetany, dále pečeme, až se sýr roztaví. Ihned podáváme. |
3 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát. |
Poznámka
Servírujeme teplé.