Telecí plec na hrášku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plec na hrášku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13524 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
200 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Telecí plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 86,2mg |
Draslík | 441,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrášek, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plec na hrášku postup přípravy receptu:
1 | Omytou plec nakrájíme na kostky a osmažíme za stálého míchání na oleji, až se šťáva vydusí. Maso zaprášíme moukou, za stálého míchání osmahneme, osolíme a přivedeme k varu. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut. |
2 | K téměř měkkému masu přidáme hrášek, špetku cukru a dusíme ještě 10 minut do měkka. |
3 | Při podávání posypeme pokrm nasekanou petrželkou. |
4 | Podáváme s dušenou rýží a zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.