Květákové omelety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákové omelety
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13528 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Květák |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 386,3mg |
Draslík | 274,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákové omelety postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme do misky, osolíme, rozšleháme s mlékem a špetkou muškátu. |
2 | Omytý a očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, po okapání na hrubo nasekáme, rozdělíme na 4 díly. |
3 | Na rozehřáté máslo vložíme vždy část nasekaného květáku, zalijeme částí vajec s mlékem, ochutíme nasekanou petrželkou a upečeme po obou stranách do růžova. Stejně postupujeme u zbylých 3 omelet. |
4 | Podáváme se zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.