Zeleninové knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové knedlíčky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13534 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Kedlubna |
100 g | Květák |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 151,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Květák, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Mrkev kořen, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky, podusíme ji na kousku másla s několika lžícemi vody. K měkké zelenině přidáme na kostičky pokrájenou osmaženou žemli. |
2 | V míse smícháme žloutek, mléko a mouku. Přidáme dušenou zeleninu, kostičky žemle, sůl, nakonec pevný sníh, ušlehaný z bílků. |
3 | Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, uvaříme je v osolené vodě (asi 10 minut) a necháme okapat. Posypeme je strouhankou osmaženou na zbylém másle. Podáváme ihned jako přílohu k masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.