Grilovaný dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný dezert
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13538 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Cukr krupice |
50 g | Hrozinky |
3 ks | Hrušky |
3 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
30 g | Ořechy lískové |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 185,2mg |
Draslík | 736,4mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrozinky, Hrušky, Jablka, Olej stolní, Ořechy lískové, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Grilovaný dezert postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka, hrušky a oloupaný celer nahrubo nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme rozinky, mleté oříšky, žloutky, cukr, vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků se špetkou soli. |
2 | Z alobalu utvoříme misky, vymažeme je olejem a naplníme připravenou směsí. Povrch alobalu necháme pootevřený. |
3 | Misky urovnáme na plech a dáme do trouby pod gril zapéci. |
4 | Dezert podáváme v alobalu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.