Recept

Krůtí maso pečené s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13540

Ingredience

1 ks Cibule
20 g Hrášek mražený
600 g Krůtí stehna
1 špetka Majoránka
1 polévková lžíce Olej olivový
300 g Rýže loupaná
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 625kJ
21% Sacharidy 75 g
22% Tuky 17 g
45% Sodík 901 mg
74% Bílkoviny 41 g

Krůtí maso pečené s rýží postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme omytá a osolená krůtí stehna, dusíme je doměkka. Podle potřeby maso podléváme zeleninovým vývarem. Měkká stehna vyjmeme a vykostíme.

2

Propláchnutou rýži povaříme asi 2 minuty, scedíme a zalijeme šťávou, ve které jsme dusili maso. Přidáme majoránku, utřený česnek, podušený hrášek, nakrájené maso ze stehen, vše zamícháme. Zalijeme vývarem a dáme péci do trouby asi na 20 minut.

3

Při podávání posypeme pokrm nastrouhaným sýrem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept