Jablka plněná mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka plněná mletým masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13557 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Hovězí maso vařené |
4 ks | Jablka |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
4 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 119,2mg |
Draslík | 271,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 178,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka plněná mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a část dužiny, aby jablka zůstala celá, zakapeme je citronovou šťávou. Do každého jablka vložíme plátek šunky. |
2 | Maso jemně umeleme se zbylou šunkou, promícháme s vejcem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Směsí naplníme jablka, povrch posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Jablka urovnáme do zapékací mísy s rozehřátým máslem, podlijeme vínem a zapečeme ve vyhřáté troubě, až sýr zrůžoví. |
4 | Podáváme jako teplý předkrm. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
To zní zajímavě