Kachna plněná mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna plněná mletým masem
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13565 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
75 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
50 g | Hrozinky |
100 g | Játra kachní |
1000 g | Kachna mražená |
30 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
75 g | Mrkev sterilovaná |
50 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Vepřová plec |
0,5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 105,7mg |
Draslík | 258,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Hrozinky, Játra kachní, Mrkev sterilovaná, Ořechy vlašské, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Sherry brandy, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna plněná mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Omytou kachnu zevnitř i na povrchu osolíme. Očištěná a omytá játra nakrájíme na kousky. Vepřové maso omyjeme a pokrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studeným mlékem. Ořechy krátce opražíme na másle. |
2 | Připravené maso jemně umeleme s vymačkanou žemlí, přidáme játra, namočené rozinky, ořechy, mrkev s hráškem, vejce, sůl, nasekané natě, koření, zbylé mléko a brandy. Vše dobře promícháme. |
3 | Kachnu naplníme připravenou nádivkou a sešijeme. Vložíme ji do pekáče, osolíme, podlijeme horkou vodou, za občasného přelévání vypečenou šťávou upečeme. |
4 | Kachnu vyjmeme, naporcujeme a upravíme na mísu. Sádlo slijeme. |
5 | Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo těstovinami. Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.