Smažené kotlety se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené kotlety se zeleninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13607 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
300 g | Špenát listový čerstvý |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr smetanový tavený 45% |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 484,0mg |
Draslík | 889,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Olej stolní, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr smetanový tavený 45%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené kotlety se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety neklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Na rozehřátém oleji smažíme po každé straně 5 minut. |
2 | Smetanu rozšleháme se žloutky a taveným sýrem, ve vodní lázni ji umícháme do krému. |
3 | Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, povaříme 7 minut, scedíme, prolijeme studenou vodou. Omyté listy špenátu podusíme na lžíci másla, osolíme a opepříme. Mrkev i celer osmahneme na lžíci másla, rozdělíme na talíře, obložíme špenátem, smaženými kotletami a krémem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.