Recept

Květák ve vinném těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13616

Ingredience

1 ks Květák
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
100 ml Olej stolní
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 135kJ
11% Sacharidy 41 g
41% Tuky 31 g
17% Sodík 341 mg
26% Bílkoviny 15 g

Květák ve vinném těstíčku postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme, necháme okapat.

2

Žloutky rozšleháme se 125 ml vody, vínem, moukou, špetkou soli a muškátu na hladké těsto. Necháme asi 10 minut odstát. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do těsta.

3

Růžičky květáku smáčíme ve vinném těstíčku, postupně je smažíme na oleji na pánvi asi 4 minuty do zlatova. Usmažený květák položíme na papírovou utěrku.

4

Růžičky květáku upravíme na talíře a ihned podáváme.

5

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept