Čekankové puky v šunce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čekankové puky v šunce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13629 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
4 ks | Čekanka |
1 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Mozzarella |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Ořechy lískové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
100 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 75,7mg |
Draslík | 298,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Čekanka, Mozzarella, Ořechy lískové, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čekankové puky v šunce postup přípravy receptu:
1 | Omyté čekankové puky rozpůlíme a odstraníme košťál. Lískové oříšky nasekáme, nasucho opražíme. Bazalku omyjeme, lístky otrháme, rozmixujeme spolu s oříšky a olejem. Vzniklou pastu osolíme, opepříme a potřeme jí plochy čekankových puků. |
2 | Každou polovinu čekanky ovineme plátkem šunky a osmahneme na pánvi na másle. Přilijeme víno, vývar, vše dusíme asi 10 minut. Šťávu ochutíme smetanou a hořčicí. |
3 | Pokrm osolíme, opepříme a posypeme na kostičky nakrájenou Mozzarellou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.