Limetový šerbet na sirupu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Limetový šerbet na sirupu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13674 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
6 ks | Limetka |
1 ks | Meduňka |
50 g | Rybíz červený |
4 polévková lžíce | Sirup malinový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 149,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Limetka, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meduňka, Sirup malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Limetový šerbet na sirupu postup přípravy receptu:
1 | 3 limety omyjeme horkou vodou, osušíme, oloupeme kůru a jemně ji nasekáme. Ze všech plodů vymačkáme šťávu. 125ml vody uvedeme do varu, přidáme cukr, limetovou kůru a povaříme 5 minut. Necháme vychladnout. |
2 | Vymačkanou šťávu rozmícháme v limetovém vývaru a přidáme 250ml vody. Vlijeme do kovové mísy a dáme do mrazničky na 5-6 hodin. Když hmota začne tuhnout, promícháme ji každých 30 minut metlou, aby se netvořily krystaly ledu. |
3 | Malinový sirup rozlijeme do 4 sklenic, přidáme limetový šerbet a posypeme bobulemi rybízu. Ozdobíme smítkou meduňky. |