Recept

Koláč s rajčaty a tymiánem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13675

Ingredience

1 ks Cibule
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
100 g Ovesné vločky
1 špetka Pepř černý mletý
750 g Rajčata
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
4 ks Vejce slepičí
250 g Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 713kJ
12% Sacharidy 43 g
59% Tuky 44 g
13% Sodík 269 mg
40% Bílkoviny 23 g

Koláč s rajčaty a tymiánem postup přípravy receptu:

1

Žloutek rozmícháme s ovesnými vločkami, moukou, změklým máslem, 1/2 lžičkou soli a 4 lžícemi vody. Vypracujeme těsto, vložíme je do vymazané koláčové formy a okraje povytáhneme. Těsto propícháme vidličkou, pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut.

2

Spařená rajčata oloupeme, cibuli a česnek nadrobno nasekáme.

3

Zakysanou smetanu promícháme s bílkem, zbylými vejci, solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Na těsto poklademe celá omytá rajčata, posypeme je cibulí s česnekem, na hrubo nastrouhaným sýrem a přelijeme smetanou s vejci.

4

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept