Recept

Krém zabaione s mandlovým likérem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13686

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
40 g Cukr krupice
220 g Cukr moučkový
4 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
250 g Mandle mleté
1 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Tresť mandlová
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 304kJ
21% Sacharidy 74 g
57% Tuky 43 g
5% Sodík 92 mg
40% Bílkoviny 22 g

Krém zabaione s mandlovým likérem postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně do něj vmícháme mleté mandle, mandlové aroma a 200 g moučkového cukru.

2

Hmotou naplníme cukrářský sáček, na plech stříkáme malé kopečky. Poprášíme je zbylým cukrem, pečeme asi 30 minut při 200 stupních Celsia.

3

Žloutky s cukrem utřeme do krému, přilime víno a přidáme citronovou kůru. Šleháme v horké vodní lázni. Krém ochutíme citronovou šťávou a skořicí.

4

Na talířky upravíme upečené kopečky, přelijeme je krémem a amarettem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept