Recept

Knedlíčky se špenátem a ricottou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13687

Ingredience

200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Parmezán
150 g Sýr Ricotta
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
300 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 819kJ
12% Sacharidy 43 g
24% Tuky 18 g
37% Sodík 743 mg
47% Bílkoviny 27 g

Knedlíčky se špenátem a ricottou postup přípravy receptu:

1

Rozmrazený špenát promícháme s ricottou, vejci a žloutkem. Přidáme 50 g nastrouhaného sýra, mouku a vypracujeme hladké těsto. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.

2

Z těsta vykrajujeme malé nočky, vložíme je do hrnce s vařící osolenou vodou a zvolna uvaříme.

3

Knedlíčky vyjmeme z vody a necháme okapat. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme zbylým sýrem. Pokrm zapékáme asi 5 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept