Selské kuře s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selské kuře s paprikami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13719 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Cibulka jarní |
1000 g | Kuře |
20 g | Majoránka |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 937,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kuře, Majoránka, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selské kuře s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné kuře na povrchu i uvnitř okořeníme mletou paprikou, solí, pepřem. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné papriky pokrájíme na širší nudličky. Majoránku omyjeme a několik snítek vložíme do kuřete a otvor uzavřeme špejlí. Stehna a křídla svážeme nití. |
3 | Kolečka cibule smícháme s rozkrájenými paprikami a lístky majoránky. Kuře vložíme do pekáče, obložíme zeleninovou směsí, zalijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání asi 60 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.