Pomerančová rýže s krevetami a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančová rýže s krevetami a chřestem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13721 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 ml | Chřest sterilovaný |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
250 g | Krevety tygří - loupané |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
250 ml | Pomerančová šťáva |
250 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 70,4mg |
Draslík | 802,5mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 110,8mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Cibule, Citrony, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Rýže loupaná, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančová rýže s krevetami a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na 3 lžících másla. Svaříme 500 ml vody s pomerančovou šťávou i kůrou, se solí a tymiánem. Propláchnutou rýži vložíme na cibuli, zalijeme připravenou svařenou vodou, pod pokličkou vaříme 25 minut. |
2 | Chřest prohřejeme v nálevu, scedíme a necháme okapat. |
3 | Krevety omyjeme a po okapání je opékáme na každé straně asi 1 minutu na zbylém másle. |
4 | Uvařenou rýži osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Obložíme krevetami, chřestem a dílky citronu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.