Charlestonská rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Charlestonská rýže
Charlestonská rýže
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13723 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
4 ks | Cibule |
5 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
150 g | Rajčata |
300 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
700 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 387,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Cibulka jarní, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Charlestonská rýže postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájenou na nudličky rozškvaříme, přidáme nasekanou cibuli, rýži a krátce osmahneme. Nakonec přidáme rajčatový protlak a za častého míchání osmahneme. |
2 | Rýži zalijeme 600 ml vroucího vývaru, okořeníme pepřem a tymiánem a zvolna vaříme. |
3 | Jarní cibulku nakrájenou na kolečka podusíme ve zbylém vývaru, přidáme omytá, nakrájená rajčata a 5 minut povaříme. Směs zamícháme do rýže a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. |