Zapečené brambory s cuketou a fetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory s cuketou a fetou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14174 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory vařené ve slupce |
4 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
400 g | Cuketa |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
250 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
30 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Feta |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 13,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Citronová šťáva, Cuketa, Paprika červená, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Feta, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory s cuketou a fetou postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2cm. |
2 | Očištěné papriky nakrájíme na kolečka, omytou cuketu na silné plátky. Do vymazané zapékací mísy rozložíme oloupaný, na plátky nakrájený česnek a na něj navrstvíme brambory a cuketu. Osolíme, opepříme a navrch rozložíme papriky. Pokapeme 3 lžícemi oleje a zalijeme vývarem. Mísu zakryjeme alobalem a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Potom alobal odstraníme. |
3 | Fetu rozlámeme na kousky, promícháme se strouhankou, oreganem, nasekanou petrželkou, zbylým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Směs rozprostřeme na brambory a zapékáme ještě 10 minut. |