Nudle s estragonovou omáčkou a uzeným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudle s estragonovou omáčkou a uzeným lososem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14183 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
10 g | Estragon |
200 g | Losos uzený |
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
500 g | Nudle široké |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Sůl |
6 polévková lžíce | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 65,1mg |
Draslík | 363,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Estragon, Losos uzený, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Nudle široké, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nudle s estragonovou omáčkou a uzeným lososem postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme vínem a dusíme tak dlouho, dokud se neodpaří. Přilijeme smetanu a povaříme na hustou omáčku. Výrazně ji osolíme a opepříme. |
2 | Estragon (nebo kopr) omyjeme, malou část necháme na ozdobu a zbylý jemně nasekáme. Uzeného lososa pokrájíme na nudličky, spolu s estragonem přidáme do omáčky a prohřejeme. |
3 | Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Upravíme je na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme zbylým estragonem a ozdobíme dílky citronu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.