Kuře v polévce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v polévce
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 14193 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazolky mražené |
800 g | Kuře |
500 g | Mrkev kořen |
8 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 l | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 141,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 48g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chléb toastový, Cibule, Fazolky mražené, Kuře, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v polévce postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu a oloupanou cibuli nakrájíme. Omyté kuře vložíme do hrnce se dvěma litry vody, přidáme připravenou zeleninu, cibuli, oloupaný česnek, bobkový list a celý pepř. Uvedeme do varu a pod pokličkou vaříme zvolna asi 1 hodinu. Vzniklou pěnu sbíráme. |
2 | Oloupanou mrkev pokrájíme na plátky. Kuře vyjmeme z vývaru, vývar procedíme, povaříme v něm mrkev a fazolky asi 10 minut. Kuře vykostíme, zbavíme kůže a maso vložíme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Toasty rozložíme na plech, obložíme plátky sýra a zapečeme. Nakrájíme na kusy a na talířích přelijeme polévkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.