Kynutá babeta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynutá babeta
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14209 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
110 g | Cukr krupice |
1 ks | Droždí sušené |
2 ks | Mandarinky |
70 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Máta |
125 ml | Mléko polotučné |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Poleva čokoládová |
75 ml | Pomerančová šťáva |
50 ml | Rum |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 112,7mg |
Draslík | 82,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 244,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Mandarinky, Máta, Poleva čokoládová, Pomerančová šťáva, Rum, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynutá babeta postup přípravy receptu:
1 | Sušené droždí a 50 g mouky rozmícháme ve vlažném mléce a necháme vzejít kvásek. |
2 | Ze zbylé mouky, kvásku a vajec vypracujeme těsto, necháme je kynout asi 30 minut. |
3 | Potom do těsta zapracujeme máslo, 70 g cukru a špetku soli. Těstem naplníme vymazanou dortovou formu o průměru 26 cm a necháme ještě 30 minut kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Upečený moučník uvolníme z formy a necháme vychladnout. |
4 | Pomerančovou šťávu svaříme se zbylým cukrem a ochutíme rumem. Polevou přelijeme babetu, ozdobíme ušlehanou smetanou, plátky mandarinek, lístky máty a čokoládovou polevou, nanesenou do tvaru čárek. |
Poznámka
Servírujeme studené.