Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14209

Ingredience

110 g Cukr krupice
1 ks Droždí sušené
2 ks Mandarinky
125 ml Mléko polotučné
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
1 ks Máta
50 g Poleva čokoládová
75 ml Pomerančová šťáva
50 ml Rum
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 351kJ
10% Sacharidy 37 g
20% Tuky 15 g
3% Sodík 55 mg
13% Bílkoviny 7 g

Kynutá babeta postup přípravy receptu:

1

Sušené droždí a 50 g mouky rozmícháme ve vlažném mléce a necháme vzejít kvásek.

2

Ze zbylé mouky, kvásku a vajec vypracujeme těsto, necháme je kynout asi 30 minut.

3

Potom do těsta zapracujeme máslo, 70 g cukru a špetku soli. Těstem naplníme vymazanou dortovou formu o průměru 26 cm a necháme ještě 30 minut kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Upečený moučník uvolníme z formy a necháme vychladnout.

4

Pomerančovou šťávu svaříme se zbylým cukrem a ochutíme rumem. Polevou přelijeme babetu, ozdobíme ušlehanou smetanou, plátky mandarinek, lístky máty a čokoládovou polevou, nanesenou do tvaru čárek.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept