Gratinované jakubské mušle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované jakubské mušle
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14295 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mušle svatojakubské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 ks | Šalotka |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
125 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 203,4mg |
Draslík | 846,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr mletý, Rajčata, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mušle svatojakubské, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované jakubské mušle postup přípravy receptu:
1 | Maso z mušlí omyjeme a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Na másle necháme zesklovatět nasekanou šalotku, přidáme špenát, rybí vývar a smetanu. Vše svaříme na omáčku. |
3 | Ke špenátu přidáme rajčata a mušle, vmícháme žloutek, osolíme, opepříme a ochutíme koriandrem. Vložíme do zapékací misky a zapékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě. |