Recept

Telecí řízky s citronovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14391

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Kapary sterilované
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kýta
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 869kJ
1% Sacharidy 4 g
12% Tuky 9 g
41% Sodík 818 mg
52% Bílkoviny 29 g

Telecí řízky s citronovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na 8 tenkých řízků, osušíme je a naklepeme. V pánvi na rozehřátém oleji opékáme řízky po obou stranách asi minutu. Maso vyjmeme, osolíme, opepříme a udržujeme teplé.

2

Do výpeku přilijeme vývar, citronovou šťávu, chvíli povaříme. Přidáme kapary a prohřejeme je v omáčce.

3

Telecí řízky s omáčkou upravíme na nahřáté talíře, posypeme nasekanou bazalkou, ozdobíme dílky omytého citronu.

4

Podáváme s opečenými bramborami a míchanou zeleninou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept