Telecí řízky s citronovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky s citronovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14391 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí kýta |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 100,6mg |
Draslík | 751,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Kapary sterilované, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky s citronovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na 8 tenkých řízků, osušíme je a naklepeme. V pánvi na rozehřátém oleji opékáme řízky po obou stranách asi minutu. Maso vyjmeme, osolíme, opepříme a udržujeme teplé. |
2 | Do výpeku přilijeme vývar, citronovou šťávu, chvíli povaříme. Přidáme kapary a prohřejeme je v omáčce. |
3 | Telecí řízky s omáčkou upravíme na nahřáté talíře, posypeme nasekanou bazalkou, ozdobíme dílky omytého citronu. |
4 | Podáváme s opečenými bramborami a míchanou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.