Bublanina z bílků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bublanina z bílků
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14437 |
Kategorie: | Bublaniny |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
800 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 7,2mg |
Draslík | 184,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bublanina z bílků postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr. Zlehka vmícháme prosátou mouku, po lžičkách přidáváme vychladlé rozpuštěné máslo. |
2 | Těsto nalijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, poklademe omytými čerstvými višněmi (nebo okapanými kompotovanými višněmi). |
3 | Bublaninu pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. |
4 | Upečenou bublaninu pocukrujeme a po vychladnutí nakrájíme. |
Poznámka
Servírujeme studené.