Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14437

Ingredience

150 g Cukr krupice
120 g Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 ks Vaječný bílek slepičí
800 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 343kJ
9% Sacharidy 34 g
7% Tuky 5 g
2% Sodík 36 mg
8% Bílkoviny 4 g

Bublanina z bílků postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr. Zlehka vmícháme prosátou mouku, po lžičkách přidáváme vychladlé rozpuštěné máslo.

2

Těsto nalijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, poklademe omytými čerstvými višněmi (nebo okapanými kompotovanými višněmi).

3

Bublaninu pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.

4

Upečenou bublaninu pocukrujeme a po vychladnutí nakrájíme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept