Kuře s bazalkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s bazalkovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14526 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
50 g | Fenykl sladký - hlíza |
1000 g | Kuře |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
300 ml | Vývar slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 189,2mg |
Draslík | 809,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Kuře, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s bazalkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře rozdělíme na 8 kousků, kůži odstraníme a porce vykostíme. Maso osolíme, opepříme a opečeme po všech stranách na oleji. |
2 | Ke kuřeti přidáme oloupaný, nasekaný česnek, omytá, nadrobno nakrájená rajčata, nasekané bylinky a vše krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Potom maso vyjmeme a udržujeme teplé. |
3 | Vývar procedíme a povaříme v něm oloupanou cibuli, mrkev, fenykl a pórek nakrájené na nudličky. Osolíme, opepříme a přidáme smetanu. |
4 | Na talíře upravíme porce kuřete, obložíme zeleninou a ozdobíme lístky bazalky. |