Koláč se špenátem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč se špenátem a sýrem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 14564 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
400 g | Listové těsto |
100 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
700 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
225 g | Sýr Feta |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 263,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,7mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč se špenátem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozložíme do máslem vymazaného pekáče. |
2 | Ze špenátu odkrojíme stonky, listy dobře omyjeme a nakrájíme. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme. Vložíme špenát a na středním ohni vaříme asi 5 minut, až se odpaří tekutina. |
4 | Zchladíme, přidáme kopr, vejce, sůl, pepř a sýr. |
5 | Na těsto dáme náplň, zakryjeme dalším plátem těsta, potřeme máslem a plát nařežeme do tvaru kosočtverce. |
6 | Pokropíme vodou a pečeme 40 minut do zlatova. Necháme chvíli vychladnout, nařežeme na porce. |
Poznámka
Koláč lze podávat teplý jako hlavní chod, nebo studený jako předkrm.