Jednoduchý recept

Králík se šafránem a rozinkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14599

Ingredience

4 ks Bobkový list
500 g Cibule
25 g Hrozinky
1200 g Králičí maso
8 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé
6 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 655 kcal
Kilojoule 2 742kJ
6% Sacharidy 21 g
40% Tuky 30 g
16% Sodík 327 mg
111% Bílkoviny 62 g

Králík se šafránem a rozinkami postup přípravy receptu:

1

Očištěného a omytého králíka naporcujeme, osušíme a potřeme solí a cayenským pepřem.

2

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. V pekáči rozpálíme olej a králičí maso na něm po všech stranách opečeme. Porce vyjmeme a necháme na teplém místě.

3

Oloupaný, na plátky nakrájený česnek spolu s kolečky cibule přidáme do pekáče a na výpeku krátce osmažíme. Vložíme zpět porce králíka a pokryjeme je polovinou opečené cibule. Přilijeme víno rozmíchané se šafránem. K masu přidáme rozinky a bobkové listy. Vše dusíme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept