Polévka z hříbků se salámem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z hříbků se salámem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14601 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
150 g | Hříbky čerstvé |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Salám Vysočina |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 20,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 489,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salám Vysočina, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z hříbků se salámem postup přípravy receptu:
1 | Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Salám nakrájíme na kostičky. |
2 | V teflonové pánvi rozpustíme máslo a houby na něm krátce osmahneme. Přidáme salám a opečeme. Směs přendáme do hrnce a zalijeme vývarem. Na mírném ohni přivedeme k varu, krátce povaříme a odstavíme z ohně. |
3 | Krátce před podáváním přidáme do polévky zakysanou smetanu, sůl a pepř. |