Carpaccio s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Carpaccio s parmezánem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 14613 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Hovězí svíčková |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 45,1mg |
Draslík | 285,8mg |
Vláknina | 92,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hovězí svíčková, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Carpaccio s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso zabalíme do fólie a vložíme do mrazničky asi na 20 minut. Potom svíčkovou ostrým nožem nakrájíme na téměř průsvitné plátky. Rozložíme je mezi dvě fólie a hladkou stranou paličky na maso je zlehka naklepeme. Plátky vyjmeme z fólie a upravíme na talíře. |
2 | V citronové šťávě rozmícháme sůl a zvolna zašleháme olivový olej. Plátky masa marinádou zakapeme. Okořeníme pepřem a obložíme hoblinkami parmezánu. |