Kompot ze sušeného ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot ze sušeného ovoce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14766 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr krupice |
3 ks | Hřebíček |
200 g | Hrušky sušené |
1 hrnek | Křížaly (sušená jablka) |
1 špetka | Skořice mletá |
100 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 190g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hřebíček, Hrušky sušené, Křížaly (sušená jablka), Skořice mletá, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Kompot ze sušeného ovoce postup přípravy receptu:
1 | Sušené ovoce omyjeme, vložíme do kastrolu, zalijeme vodou tak, aby bylo potopeno a necháme tak dlouho, až nabobtná. |
2 | Poté vmícháme cukr, koření, v téže vodě uvaříme. |
3 | Před podáváním vmícháme citronovou kůru a šťávu. |
Poznámka
Servírujeme studené. Poznámka: ovoce můžeme vybrat dle vlastní chuti.