Recept

Rýže s nadívanými malými olihněmi

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14809

Ingredience

Omáčka
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
60 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
Rýže
1 ks Cibule
60 ml Olej olivový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
60 ml Protlak rajčatový
275 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
60 ml Víno bílé
1250 ml Vývar rybí
3 stroužek Česnek
Rýže s nadívanými malými olihněmi
1 ks Cibule
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Olej olivový
600 g Olihně
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Rybíz červený
25 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 770 kcal
Kilojoule 3 223kJ
24% Sacharidy 86 g
35% Tuky 26 g
86% Sodík 2 g
72% Bílkoviny 40 g

Rýže s nadívanými malými olihněmi postup přípravy receptu:

1

V mixéru rozmixujeme nahrubo chapadla olihní s cibulí. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a usmažíme na něm rybíz a piniové oříšky. Vyjmeme z pánve a dáme do ní cibulovou směs a 5 minut zvolna smažíme, poté vmícháme do piniových oříšků spolu se strouhankou, solí, bylinkami a vejcem.

2

Nádivkou plníme dutá tělíčka olihní, která na konci spojíme a prošpikujeme párátkem. Lehce zaprášíme moukou.

3

Omáčku si připravíme tak, že na pánvi rozpálíme olej a usmažíme nasekanou cibuli a utřený česnek. Přilijeme víno a 125 ml vody. Zprudka vaříme asi 1 minutu, přidáme rajčata, bobkový list a cukr. Osolíme, opepříme, snížíme teplotu a vaříme 5 minut.

4

Do pánve opatrně vložíme nadívané olihně, v jedné vrstvě a zakryté vaříme 20 minut, dokud maso nezměkne.

5

Rýži uvaříme s cibulí ve vývaru, smícháme se všemi přísadami, promícháme, nandáme na servírovací tác, poklademe olihněmi a ozdobíme petrželkou.

Poznámka

Do rýže můžeme přidat 3 lžičky sépiového inkoustu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept