Recept

Jehněčí kýta s artyčoky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14839

Ingredience

4 ks Artyčoky
400 g Brambory
5 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1000 g Jehněčí kýta
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Tymián čerstvý
500 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,209 kcal
Kilojoule 5 059kJ
35% Sacharidy 124 g
67% Tuky 50 g
67% Sodík 1 g
135% Bílkoviny 76 g

Jehněčí kýta s artyčoky postup přípravy receptu:

1

Oloupaný, nasekaný česnek smícháme s citronovou šťávou, kůrou, lístky tymiánu, vínem a olejem. Omyté maso vložíme do marinády a necháme pod pokličkou do druhého dne v chladničce.

2

Kýtu osolíme, opepříme, i s marinádou vložíme do pekáče a pečeme asi 30 minut v silně vyhřáté troubě.

3

Artyčoky omyjeme, odstraníme vnější listy a stonky odřízneme. Očištěnou cibulku nakrájíme na kolečka, brambory oloupeme. Vše přidáme k masu a pečeme dalších 60 minut při 180 stupních Celsia. Během pečení maso podle potřeby podléváme vodou. Před podáváním necháme chvíli odpočinout ve vypnuté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept