Recept

Velikonoční hnízdečka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 14844

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr krystal
1 ks Cukr vanilka
20 g Droždí
125 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
10 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 869kJ
22% Sacharidy 79 g
42% Tuky 32 g
15% Sodík 295 mg
42% Bílkoviny 23 g

Velikonoční hnízdečka postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, solí, 3 vejci, droždím a vlažným mlékem. Přidáme změklé máslo a vypracujeme těsto. Necháme přikryté asi 1 hodinu kynout.

2

Potom těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 2 díly. Z jednoho dílu vyválíme 3 válečky a stočíme je do spirály. Doprostřed každého hnízda posadíme 1 vejce. Hnízda urovnáme na plech vyložený pečicím papírem.

3

Z druhého dílu těsta vytvarujeme 3 ptáčky, do středu každého vmáčkneme vejce a přidáme na plech. Těsto potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a ptáčky můžeme posypat krystalovým cukrem. Necháme ještě 15 minut na plechu kynout.

4

V troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia pečeme asi 20 minut.

Poznámka

Můžeme použít obarvená vejce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept