Anýzové sušenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anýzové sušenky
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 14917 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Anýz celý |
115 g | Cukr moučkový |
60 ml | Likér anýzový |
375 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 ml | Olej olivový extra panenský |
125 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
40 g | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 21,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz celý, Cukr moučkový, Sezam - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér anýzový, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anýzové sušenky postup přípravy receptu:
1 | Mouku promícháme se solí, přilijeme olej, pivo, anýzový likér a vše spojíme. Těsto přeneseme na vál posypaný moukou a hněteme dohladka cca 4 minuty. Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů. |
2 | V misce smícháme cukr se sezamovými a anýzovými semínky. Ze semínek utvoříme na válu hromádku, na ní vyválíme z těsta placičku o průměru 15 cm, do ní se semínka zespodu vmáčknou. |
3 | Kolečka klademe vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem, semínky vzhůru. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 5-6 minut, dokřupava. Na 40 vteřin dáme pod gril, aby zkaramelizoval cukr na povrchu a sušenky získaly zlatavou barvu. |
4 | Přendáme na kovovou mřížku a necháme zcela vychladnout. |