Bramborový koláč s pórkem a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový koláč s pórkem a slaninou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14929 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
100 g | Cibule |
350 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Pórek |
100 g | Slanina vepřová |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
100 g | Sýr Ricotta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 180,5mg |
Draslík | 732,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Muškátový oříšek, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový koláč s pórkem a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory a očištěný pórek nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky. |
2 | Rozválíme listové těsto, vložíme do rozevírací formy a okraje zdvihneme. Na dně těsto propícháme vidličkou, předpečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
3 | Cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme brambory a opékáme 10 minut. Vmícháme pórek, pečeme ještě 5 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu, do brambor vmícháme nastrouhaný sýr, Ricottu a na kostičky nakrájenou slaninu. Vše rozložíme na předpečený korpus. Koláč polijeme vejci rozšlehanými se smetanou, solí, pepřem a paprikou. |
4 | Pečeme při 200 stupních Celsia asi 30 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.