Šafránové rizoto s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šafránové rizoto s hráškem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14953 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
300 g | Hrášek mražený |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
160 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 26,7mg |
Draslík | 892,0mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hrášek mražený, Rýže loupaná, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šafránové rizoto s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme a spolu s rýží osmahneme v kastrolu na 2 lžících másla. Zalijeme vínem a chvíli povaříme. Postupně přiléváme polovinu vývaru a bez pokličky za občasného míchání znovu povaříme. Vmícháme špetku šafránu, přilijeme zbylý vývar a vaříme těsně pod bodem varu asi 30 minut. Po 25 minutách přidáme mražený hrášek. |
2 | Očištěný fenykl (lístky necháme stranou) nakrájíme na plátky a vaříme v osolené vodě s citronovou šťávou. Měkký fenykl scedíme a necháme okapat. |
3 | Do rýže vmícháme máslo, osolíme, opepříme a rizoto spolu s fenyklem upravíme na mísu. Posypeme lístky fenyklu a podáváme. |