Plněné kedlubny s tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné kedlubny s tofu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 15055 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Brokolice |
100 g | Celer řapíkatý |
4 ks | Kedlubna |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Nové koření mleté |
1 polévková lžíce | Ocet Sherry |
4 polévková lžíce | Olej sezamový |
5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř cayenský |
3 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
400 g | Sýr sójový - Tofu |
375 ml | Vývar zeleninový |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 14,6mg |
Draslík | 632,5mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Kedlubna, Olej sezamový, Pepř cayenský, Sezam - semena, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Ocet Sherry, Omáčka sójová, Sýr sójový - Tofu, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné kedlubny s tofu postup přípravy receptu:
1 | Celer očistíme, povaříme 8 minut v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat. |
2 | Kedlubny oloupeme, vršek skrojíme, vnitřek vydlabeme tak, aby zůstala centimetr silná stěna. |
3 | Tofu necháme okapat, nakrájíme na malé kostičky, zakapeme sójovou omáčkou a octem, promícháme, necháme odležet. |
4 | Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky, očištěnou brokolici rozdělíme na růžičky. |
5 | Všechnu zeleninu podusíme na rozpáleném oleji, osolíme, opepříme, přidáme nové koření. Na závěr vmícháme zaksysanou smetanu. |
6 | Kedlubny naplníme připravenou směsí, posypeme semínky opraženými na sucho a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.