Rajčatový vývar s nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový vývar s nočky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15157 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 ks | Estragon |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 g | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
800 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
100 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 102,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Cukr krupice, Estragon, Muškátový oříšek, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pšeničná krupice, Tvaroh jemný, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový vývar s nočky postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme. |
2 | Vývar uvedeme do varu s rajčaty, cibulí, estragonem, celým pepřem, bobkovým listem, solí a cukrem. Vaříme bez pokličky těsně pod bodem varu asi 1 hodinu a občas zamícháme. |
3 | Smícháme nastrouhaný sýr, nastrouhaný chléb, tvaroh, krupici, žloutek, sníh ušlehaný z bílků, sůl, pepř a špetku muškátu. Směs uložíme na 30 minut do chladničky. |
4 | Z tvarohové hmoty vypichujeme nočky a vaříme je v osolené vodě asi 7 minut. Potom polévku přecedíme, uvedeme do varu a krátce povaříme. |
5 | Při podáváním přidáme do polévky nočky. |