Kořeněné plátky rostbífu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné plátky rostbífu
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15159 |
Ingredience
0,5 šálek | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibule červená |
1 kg | Hovězí roštěnka vys. peč. |
250 ml | Olej olivový |
0,5 šálek | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Rajčatová šťáva |
1 špetka | Sůl |
0,5 šálek | Tymián čerstvý |
0,5 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 275,0mg |
Draslík | 517,6mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hovězí roštěnka vys. peč., Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné plátky rostbífu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme, jemně nasekáme. Omyté a osušené bylinky nasekáme na jemno. Vše smícháme s olivovým olejem a rajskou šťávou. Osolíme, opepříme, přidáme worcester. |
2 | Maso nakrájíme na velmi tenké plátky, protáhneme je marinádou, rozložíme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 8 minut na střední liště. |