Cibulové taštičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulové taštičky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15162 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
250 g | Hlíva ústřičná |
250 g | Houby Shitake sušené |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 šálek | Petržel - nať |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
800 g | Telecí kotlety |
3 polévková lžíce | Tuk Hera jedlý |
250 ml | Víno červené |
250 g | Vývar z hovězích kostí |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 190,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Houby Shitake sušené, Sůl, Telecí kotlety, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Tuk Hera jedlý, Vývar z hovězích kostí , Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulové taštičky postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Houby opláchneme a nakrájíme. Olej rozehřejeme na pánvi a cibuli s houbami na ní podusíme. Osolíme a opepříme. |
2 | Omyté maso osušíme, nakrájíme na 4 plátky, ostrým nožem vyřízneme do každého plátku kapsu, naplníme podušenými houbami a upevníme špejlí. |
3 | Na pánvi rozehřejeme tuk, kapsy na něm smažíme po obou stranách 5 minut. Zhruba 5 minut necháme odležet. |
4 | Petržel opláchneme, nasekáme a přidáme na pánev. Vmícháme smetanu, víno, vývar a worcesterskou omáčku, zamícháme, již nevaříme a podáváme. |