Bažantí prsíčka normande - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažantí prsíčka normande
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15164 |
Ingredience
1 kg | Bažantí hruď |
4 cl | Calvados |
200 g | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Hřebíček |
4 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Kardamom |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Gorgonzola |
300 ml | Víno jablečné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 4,6mg |
Draslík | 362,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hřebíček, Jablka, Kardamom, Olej slunečnicový, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bažantí hruď, Calvados, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Gorgonzola, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažantí prsíčka normande postup přípravy receptu:
1 | Prsíčka omyjeme, vložíme na rozpálený olej, osolíme, opepříme a smažíme 6 minut. |
2 | Zapékací mísu silně vymastíme, vložíme do ní nakrájená prsíčka. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na měsíčky, poklademe jimi maso, pokapeme calvadosem a vínem a posypeme kořením. Vložíme do trouby předehřáté na 180° C a pečeme 18 minut. |
3 | Mezitím oloupeme a na tenké plátky nakrájíme cibulky. Vložíme je na rozpálené máslo rozetřené s gorgonzolou, osolíme a opepříme. |
4 | Maso i cibulku upravíme na talíře a podáváme. |